Blauwe zone voor parkeren Terpstraat?

Ondernemers hebben grote zorgen voor het parkeren in het oostelijk deel van het winkelcentrum Berkel. Het oostelijk deel is waar de dorpskerk staat en de parkeerterreinen bij Hoogvliet/Aldi en de Terpstraat, achter het politiebureau.

Als dadelijk de uitbreiding van het winkelcentrum Berkel aan de westzijde is voltooid is er een prachtig evenwicht van klantaantrekkende winkels en horeca tussen het oostelijke en westelijke deel van het winkelgebied in Berkel centrum.

De winkeliers en winkelpandeigenaren zijn tevreden over de verdeling van de verschillende winkels en horeca in het centrum. Wat autoparkeren betreft is het evenwicht er niet, geven de winkeliers aan. lees meer

Het oostelijk deel heeft te weinig parkeerplaatsen voor winkelend publiek. Op woensdag (marktdag) en zaterdag is de parkeerdruk erg hoog bij de parkeerplaatsen bij Hoogvliet/Aldi (blauwe zone) en in de Terpstraat (lang parkeren). Gezien de toename van het aantal inwoners en de toename van de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum zal de parkeerdruk in het oostelijk deel van het winkelcentrum zeker toenemen op andere dagen dan de woensdag en de zaterdag.

Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft het college het volgende meegeven:
1. Maak van het parkeerterrein bij de Terpstraat een blauwe zone, met ontheffing voor bewoners. Zodoende is daar dan geen lang parkeren van winkelpersoneel en winkeleigenaren meer mogelijk.
2. De winkeliers en hun personeel kunnen lang parkeren bij de Westersingel op het bestaande parkeerterrein achter de Xenos.
3. Stel alles in het werk om de parkeergarage onder de voormalige leegstaande Jumbowinkel (75 parkeerplekken) weer beschikbaar te krijgen voor het winkelend publiek.

Aan de winkeliersvereniging is door Leefbaar 3B het volgende meegegeven
1. Ga in gesprek met de eigenaar van de leegstaande parkeergarage (voormalige Jumbo) om de garage weer open te stellen, ook al is de er boven liggende winkel nog niet verhuurd.
2. Ga met de leden van de winkeliersvereniging in gesprek met het dringende verzoek dat het personeel en de winkeleigenaren met ingang van nu hun auto niet op het parkeerterrein bij de Terpstraat zetten maar op het grote parkeerterrein bij de Westersingel, achter de Xenos. Daar kunnen zij lang parkeren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *